Matematik

f(x)=(2/x) x, > 0

28. januar 2005 af CJ05 (Slettet)
Hej derude. Jeg har en opgave der lyder sådan her:
Grafen for funktionen med forskrift
f(x)=x+(2/x), x>0
har en tangent med hældningskoefficienten 0,5

Beregn koordinatsættet til tangentens røringspunkt og bestem en ligning for tangenten.

Håber du kan give et hint eller to...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2005 af Lurch (Slettet)

løs f'(x)=0,5

Svar #2
28. januar 2005 af CJ05 (Slettet)

får f'(x) til -2/(1+x^2) er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Bemærk, at der ønskes en beregning af tangentens røringspunkt. Du skal derfor først differentiere f.

Vink: Hvad angiver f'(x), x>0 ?

//Singularity

Svar #4
28. januar 2005 af CJ05 (Slettet)

f'(x) angiver vel tangentens hældning, eller hva?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Øv - jeg er simpelthen for langsomt opfattende i dag :-)

#2: Nej, det må være

f'(x) = 1 - 2/x^2, x>0

Du skal differentiere leddene i summen.
Jeg kan ikke lige se, hvordan du har fået resultatet i #2, men rigtigt er det ikke.

#4: Ja - netop.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2005 af Lurch (Slettet)

#5 jaaa, men nu er jeg tilgengæld både for fuld og skal til fest, så nu har du eneret på svar! HEP!

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Hehe - hyg dig, Lurch :-)

CJ05:

Efter at du har bestemt den afledede af f korrekt, løser du ligningen i #1 for at bestemme x-koordinaten (x0) til røringspunktet mellem tangenten og grafen for f. Andenkoordinaten til røringspunktet er så f(x0).

//Singularity

Skriv et svar til: f(x)=(2/x) x, > 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.