Matematik

Gør rede for differentiation af en eksponentiel udvikling??

21. december 2009 af palani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg skal op i eksamen imorgen og jeg kan simpethen ik finde nogen steder hvor der står lidt om differentiation af en eksponentiel udvikling , hverken i mine bøger, noter eller nettet.

Håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2009 af mathon

   y = f(x) = b·ax

   f '(x) = b·ln(a)·ax = ln(a)·(b·ax) = ln(a)·y

..............

   ax = eln(a)·x     pr. definition

   (ax)' = (eln(a)·x)' = ln(a)·eln(a)·x = ln(a)·ax


Skriv et svar til: Gør rede for differentiation af en eksponentiel udvikling??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.