Matematik

tangents ligning

27. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

 i en opgave står der at....

                                         f(x)=2x^2+4x+1      vi har punkterne   (2 f(3))  hvis man skal finde tangents ligning

                                          udfra  y-y=a(x-x)    siger man så for at finde a  f`(x)=4x+4 at a=4  ?

                                           x og y skal findes ud fra  (2 f(3))   hvordan læser man det og bruger det til at sætte

                                            ind i tangentsligning formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2009 af mathon

hvad betyder (2 f(3))  ?


Svar #2
27. december 2009 af dennise (Slettet)

                       (2 f(3)) til bestemmelse af tangents ligning ved f(x)=2x^2+4x+1 det er 2 punkter


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2009 af mathon

2D:
et punkt har to koordinater hvorfor (2 f(3))

                                                         hverken er ét eller to punkter

...................

samme notationsfejl som
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=783474


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2009 af mathon

mener du (2,f(2)) eller (3, f(3)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2009 af Duffy

#4: Jah.

tangents ligning ????

Det hedder tangentens ligning eller tangent-ligningen !

---------

siger man så for at finde a f`(x)=4x+4 at a=4 ? - Nej.

a antager forskellige værdier alt efter hvilken x-værdi der bruges.

I dit tilfælde er x = 2 eller x = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2009 af Duffy

Du må beslutte dig for om x = 2 eller x = 3.


Skriv et svar til: tangents ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.