Fysik

Densitet af ny væske og loddet

27. december 2009 af BeautyGeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået stillet flg. opg.:

En kraftmåler med et lod viser 2,04 N, når loddet nedsænkes i vand.

Når kraftmåleren løftes, så loddet hænger over vandet, er visningen 3,07 N

Når loddet nedsænkes i en anden væske, viser kraftmåleren 2,45 N

a) Bestem densiteten af den nye væske.

b) Bestem densiteten af loddet.

Jeg er sådan lidt blank her, hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2009 af mathon

             beregn loddets volumen
hvorefter
             den anden væskes densitet ved brug af opdriftsammenhængen kan beregnes

.........................

opdriften på et i en væske nedsænket legeme er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde

vands densitet er 1 g/cm3


Svar #2
27. december 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Men hvordan beregner jeg volumen når jeg ikke har nogle oplysninger om loddet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2009 af mathon

   Fop,vand = (3,07 N) - (2,04 N) = 0,62 N

   det fortrængte vands - og dermed loddets - volumen er = (0,62 kg·m/s2)/((9,82 m/s2)·(1 kg/L))
                                                                                                                                                     = 0,063136 L


Svar #4
27. december 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig se mig ud af den her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2009 af mathon

sorry

#3

   Fop,vand = (3,07 N) - (2,04 N) = 1,03 N

   det fortrængte vands - og dermed loddets - volumen er = (1,03 kg·m/s2)/((9,82 m/s2)·(1 kg/L))
                                                                                                                                                    = 0,104888 L

Fop,væske_2 = (3,07-2,45)N = 0,62 kg·m/s2

den anden væskes densitet d = Fop/(g·V) = (0,62 kg·m/s2)/((9,82 m/s2)·(0,104888 L) = 0,601942 kg/L =
                                                                                                                                               0,601942 g/cm3


Svar #6
27. december 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Så opdriften er 1,03 N.

Hvad er formlen så for loddets volumen? Altså selve formlen ikke beregningen, som lige er lavet.

Men er loddets densitet så Fop/ (V*g)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. december 2009 af mathon

loddets
            tyngde er                  T = m·g = 3,07 N

            masse er                  m = (3,07 kg·m/s2)/(9,82 m/s2) = 0,312627 kg

            volumen er                 V = 0,104888 L

            densitet er                 d = m/V = (0,312627 kg)/(0,104888 L) ≈ 2,98 kg/L


Skriv et svar til: Densitet af ny væske og loddet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.