Fysik

Det haster utroligt meget om lyd

28. december 2009 af Ahmeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået i stå med en opgave om lyd. Er der nogle som kan hjælpe mig med at regne den????:(

Den lyder sådan her: 

I et forsøg med måling af lydens hastighed måles 1/4 lamba til 19 cm. Der måles på kammertonen som er 440Hz. 

Jeg skal regne bølgelægden ud. Jeg skal bruge denne formel : Lamba = v / f.

Please er der ikke nogle der gider, at hjælpe mig:(

   



Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

Det eneste du opnår ved at skrive de samme spørgsmål igen og igen er at vi ikke tager dine spørgsmål seriøst.

Hold dog op med det pjat.


Svar #2
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 Jeg er nu i studieportalen, så jeg tror bare at egens spørgsmål bliver slettet...


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2009 af mathon

   f = 440 Hz

   (1/4)·λ = 19 cm

   λ = 4·(19 cm) = 76 cm

   v = λ·f


Svar #4
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 Hvad er v???


Svar #5
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 Jeg skal også regne v ud?


Svar #6
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 Fordi efter jeg har regnet bølgelængden ud, skal jeg regne gitterkonstanten ud og jeg skal bruge denne formel: λ= v / f. Men jeg ved ikke hvad v er???


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2009 af Freeclimber (Slettet)

Har du ikke lært at isolere den ukendte?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. december 2009 af mathon

     d·sin(θn) = n·λ                     d er gitterkonstanten     θn er afbøjningsvinklen af n'te orden

     d = n·λ/sin(θn)

..............

sin(θn) = h/√(h2+L2)                  h er den lodrette afvigelse fra midterpletten     L er afstanden fra gitter til
                                                                                                                                                           skærm


Skriv et svar til: Det haster utroligt meget om lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.