Matematik

tangentens ligning

28. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

                      f(x)=2x^2+x+4       hvis man så skal finde tangentens ligning    y-y=a(x-x)

                     og der står at man kan finde tangentens ligning ud fra punktet  (2,f(3)).....

                     hvordan skal (2,f(3)) forståes? at x=2  men hvad så med f(3)

                     for at finde  f`(x) =a   siger man så at diff.kv. f`(x)=4x+1 og 4 er = a ?

                     Det er en opgave uden hjælpemidler og vil gerne have styr på dette...


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2009 af Duffy

(2,f(3)) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Står der virkelig det i din opgave?

Du kan ikke blande forskellige x-værdier ind i hinanden.

Det må enten hedde (2,f(2)) eller (3,f(3)) ,  for det hedder (x,y) = (x,f(x)) , da y = f(x)

som tidligere nævnt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2009 af Duffy

Tangentens ligning kan du se her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Tangent_(geometri)

Du må altså ikke skrive

y-y=a(x-x)   [her står faktisk bare at nul er lig med nul]

men

y - y0 = a (x - x0) ,

hvor

a = f'(x0)

og

y0 = f(x0)


Svar #3
28. december 2009 af dennise (Slettet)

hvis der står (2,f(2)) hvad gør man så når f(x)=2x^2+2x+4  f`(x)=4x+2   

                tangentens ligning  y-y=a(x-x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2009 af Duffy

f(x)=2x^2+2x+4

f`(x)=4x+2

er korrekt.

Udregn nu

hvor du har, at x0 = 2

f(x0) = f(2) = ?

 og

f'(x0) = f'(2) = ?

indsæt disse tre værdier på de rigtige pladser i formlen du kan se på

http://da.wikipedia.org/wiki/Tangent_(geometri)

og reducér...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2009 af Duffy

Btw

Du kan altså STADIGVÆK ikke skrive sådan:

y-y=a(x-x)

[her står faktisk bare at nul er lig med nul]

for y-y=0 og  x-x=0


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.