Matematik

rumfang

29. december 2009 af markforsberg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Inlandsisen har et rumfang på 2,7mio km3

Masse fylden for is er 0,9g/cm3 hvis isen smelter bliver en kubikdecimeter til 0,9 liter vand

Spørgsmålet lyder: Hvor mange liter kan indlandsisen blive til hvis den smelter?

hvordan regner jeg det ud?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) Regn kubikmeter om til kubikdecimeter, 2) omregn massefylden til kilo pr. kubikdecimeter, så går det hele lettere, når du samtidig ved, at 1 kubikdecimeter = 1 liter. Denne opgave er en typisk "enhedsopgave". Når du omskriver, så brug potenser af 10 for eksempel 2,7*106 km3, så bliver det lidt mere overskueligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2009 af mathon

2,7mio km3 = 2,7·106 km3 = 2,7·106·(103 m)3 = 2,7·106·109 m3 = 2,7·106+9·(103 dm)3 = 2,7·1015·109 dm3
= 2,7·1015+9 L = 2,7·1024 L =

                              2700000000000000000000000 L


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2009 af MN-P (Slettet)

Det pussige ved en opgave som denne er, at isen efter smeltning fylder precis det samme som den vandmængde tidligere fortrængde. Vandet i havet stiger ikke når isen smelter.

Dette kan vises ved at lægge isterninger i et glas og fylde glasser til randen med vand. Når sien er smeltet når vandet stadig til glassets rand.

tænr lige over det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2010 af mathon

rettelse

2,7 mio km3 = 2,7·106 km3 = 2,7·106·(103 m)3 = 2,7·106·109 m3 = 2,7·106+9·(103 dm3) = 2,7·1015·103 dm3
= 2,7·1015+3 L = 2,7·1018 L =

                                           2.700.000.000.000.000.000 L


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.