Matematik

hjælp til matematik..

30. december 2009 af almacorazon (Slettet)

 Hej :-)

Kan du nogen være søde og hjælpe mig med dette: 

(1-2t) * (t-3) + 3*(-1) = 0 

Mange tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2009 af matethemouse (Slettet)

gang parenteser ud:

t-2t^2-3+6t-3=0 <=>

-6+7t-2t^2=0

Så løser du bare denne 2. grads ligninig...


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2009 af MN-P (Slettet)

(1-2t) * (t-3) + 3*(-1) = 0                ganger parenteserne

t-2t2-3+6t-3=0                                    

-2t2+7t-6=0                                      indsætter i løsningsformelen

x=[-7±√(72-4*(-2)*(-6))]/[2*(-2)]

x=[-7±√49-48]/(-4)

x=2 eller x=1½


Svar #3
31. december 2009 af almacorazon (Slettet)

 mange tak! 


Skriv et svar til: hjælp til matematik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.