Matematik

løsning af funktion... hjææælp!

29. januar 2005 af PeterJ (Slettet)
Hej Alle!

jeg skal løse funktionen:

2x-16/x^2=0

jeg ved at svaret er 2, men hvordan ser mellemregningerne ud? hvordan løser jeg ligningen?

på forhånd tak
Peter

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2005 af allan_sim

Gang alle led med x^2 og løs den resulterende ligning.

P.S. Man løser altså ikke en funktion, men man kan derimod godt løse en ligning :-)

Svar #2
29. januar 2005 af PeterJ (Slettet)

tusind tak!... min influensa ramte hjerne funker ikke så godt idag...

mvh Peter

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2005 af Duffy

Hvornår er en brøk nul???!!


Duffy

Svar #4
29. januar 2005 af PeterJ (Slettet)

når tælleren er giver 0...

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2005 af Katty (Slettet)

Nej, når nævneren er 0, hvilket den er, når x = 2 i dit tilfælde, ergo; løsningen til ligningen er 2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2005 af Katty (Slettet)

Nej, hov, nu tåger jeg, Duffy mener, at også 0 er løsning til lignigen

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2005 af Katty (Slettet)

ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Nej, det er jeg ret overbevist om, at han ikke gør. I hvert fald ikke, såfremt der er tale om ligningen

2x - 16/x^2 = 0

Det er anbefalelsesværdigt at specificere ligningens grundmængde, inden man løser ligningen. I dette tilfælde skal x=0 fraregnes. Så grundmængden er

R\\{0}

og inden for denne mængde skal løsningen/løsningerne til nærværende ligning søges.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2005 af Duffy

Tak, //Singu for at komme og "redde" mit skind.

Ad #4: Peter du har ret. Nemlig når tælleren er nul. Netop dét skal man bruge. (Blandt mange andre ting... )


Ad #5: NEJ, Katty. Det kan du ikke mene - og det tror jeg heller ikke at du gør.

Ad #6: Næh, løsningen er x = 8 og eneste løsning.


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#9: Jeg er ret sikker på, at indlæggeren mener den ligning, jeg også har opskrevet i #8.

2x - 16/x^2 = 0

Den har x=2 som eneste løsning. Det nævnte PeterJ også allerede i starten som svaret, han kendte i forvejen. Var der derimod tale om ligningen;

(2x - 16)/x^2 = 0

så er det ganske rigtigt x=8, som er eneste løsning.

//Singularity

Skriv et svar til: løsning af funktion... hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.