Matematik

Matematik

30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Det vil være en stor hjælp hvis i hjælp mig med opgaven for trin til trin.

Opgaven drejer sig om:

Prisen på en vare er 79,25 kr. Den forventes at stige med 2% pr.år.

Bestem en forskrift for en funktion f, der beskriver den forventede pris på varen efter x år.

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2009 af Isomorphician

Kig på eksponentiel udvikling:

f(x) = b*ax

hvor b er startværdien, og a er fremskrivningsfaktoren (1 + procentstigningen).


Svar #2
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Dvs. at b er 79,25 og a er 2

og dvs. 79,25*2x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2009 af Isomorphician

Ikke helt.

Jeg fik måske ikke skrevet det tydeligt nok.

Din b-værdi er korrekt.

a kan også skrives som (1 + r) hvor r er ændringen skrevet som decimaltal. I dit tilfælde vil r være 0,02 ( = 2 %).

Derfor vil forskriften være:

f(x) = 79,25*(1+0,02)x

f(x) = 79,25*1,02x


Svar #4
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

Når okay, men tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.