Matematik

Matematik

30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Det vil være en stor hjælp hvis i hjælp mig med opgaven for trin til trin.

Opgaven drejer sig om:

Bestem en forskrift for den lineære funktion g, hvis graf går igennem punkterne (1,5½) og (-1,1½)

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2009 af mathon

    y = ax + b:

   a = (y2-y1)/(x2-x1)

   b = y1 - ax1


Svar #2
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

Men hvilken tal skal jeg sætte ind i de forskellige?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2009 af mathon

        vælg vilkårligt ét af punkterne til (x1,y1)

        bliver det andet punkt (x2,y2)


Svar #4
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#3
 

Okay jeg har kigget på den og jeg har også regnet den ud, men er det ikke rigtigt at resultatet er y= 2x+3½


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. december 2009 af mathon

    a = ((5½)-(1½))/(1-(-1)) = 4/2 = 2

    b = (5½) - 2·1 = 3½

    y = 2x + (3½)


Svar #6
31. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#5
 

Okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.