Matematik

x og y?

30. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Hej

Hvad er x og y her:

En biografejer ved erfaringsmæssigt, at hvis han forhøjer billetprisen med 10 %, falder antallet af biografgæster med 4 %. Beskriv sammenhængen mellem billetprisen og antallet af biografgæster ved en potensmodel.

Jeg forstår det som:

Den uafhængige variabel(x) = biografgæster (4 % falder)

Den afhængige variabel (y) = billetprisen (10 % forhøjer)

Men bogen siger det modsatte ?Hvorfor?

er det ikke biografgæsterne der er afhængige af billetprisen og ikke omvendt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2009 af mathon

antallet af biografgæster, y, er en potensiel funktion af billetprisen, x

                       y = b·xa

                       Fy = Fxa

erfaring:         0,96 = 1,1a                                            hvoraf du beregner a


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2009 af mathon

"er det ikke biografgæsterne der er afhængige af billetprisen og ikke omvendt?"

jo
men det er også det omvendte af, hvad du selv skriver - dvs i overensstemmelse med hvad bogen "skriver"


Svar #3
31. december 2009 af isabella12 (Slettet)

hov.. jaa.. Jeg havde ikk tænkt grundigt nok :D


Skriv et svar til: x og y?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.