Matematik

Matematik

30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Det vil være en stor hjælp hvis i hjælp mig med opgaven for trin til trin.

Opgaven lyder på:

Den retvinklede trekant ABC på figuren er ligebenet og har arealet 18.

Beregn længden af kateterne.

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.

PS. Figuren er i en vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: A.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2009 af mathon

a = b = k

   T = (1/2)·k2

   2T = k2

   k = √(2T)


Svar #2
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Jeg forstår ikke helt hvad du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2009 af mathon

arealet, T, af en retvinklet trekant
er
         T = (1/2)·a·b

specifikt fordi kateterne er lige lange (ligebenet)

         T = (1/2)·k·k
  
         k = √(2T)


Svar #4
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#3

Jeg har to spørgsmål

Hvad står k for?

Der er kun beskrevet et tal som er 18, hvilket andre tal skal så være der?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. december 2009 af mathon

kateterne er begge lig med k(atete)   (de er jo lige lange)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.