Matematik

Matematik

30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Det vil være en stor hjælp hvis  hjælp mig med opgaven for trin til trin.

Opgaven lyder på:

Funktionen f har forskriften

f(x)= -3x(x-4)

Bestem en ligning for den vandrette tangent til grafen for f.

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2009 af Isomorphician

Start med at gange parentesen ud.

Find derefter f'(x).

Sæt f'(x) = 0 og løs denne ligning.

Find funktionsværdien for den x-værdi du har fundet.

Løsningen til den vandrette tangent er:

y = funktionsværdien


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2009 af mathon

f(x) = -3x2 + 12x

f '(x) = -6x + 12

en vandret linje har hældningstal 0

                            y = 0x + b

hvorfor
            f '(xo) = -6xo + 12 = 0                   hvoraf xo kan beregnes


Svar #3
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Hvordan skal jeg gange parentesen ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2009 af Isomorphician

Se #2.


Svar #5
30. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#4
 

Okay tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.