Fysik

opgave med lysdiode

31. december 2009 af jakob465 (Slettet)

Lysudsendelsen fra en lysdiode sker ved, at der udsendes fotoner i forbindelse med overgange fra en energitilstand til en anden. Energiforskellen mellem de to energitilstande for den omtalte diode er 0,315 aJ.

Jeg skal beregne bølgelængden af det udsendte lys og svare på hvilken farve det har.

Her er hvad jeg har gjordt:

  P = h / λ

   λ = h / p = (6,6261·10^(-34) J·s) / (0,315·10^(-18) J) = 2,1·10^(-15) m

men det kan vist ikke være helt rigtigt, for bølgelændgen er uden for synligt lys...
 

En der kan hjælpe mig?


Svar #1
31. december 2009 af jakob465 (Slettet)

der skulle stå  p  i stedet for  P.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. januar 2010 af mathon

       λ = (h·c)/Efoton = (1,98645 J·m)/(0,315·10-18 J) = 6,30618·10-7 m = 630,618·10-9 m = 630,618 nm


Skriv et svar til: opgave med lysdiode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.