Fysik

Ohms lov!

01. januar 2010 af vfdbdsn (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej xD

Nogen der kan forklarer mig ohms lov godt og grundigt?

Ville være en mega hjælp.

P.s. mangler også en god forklaring på elektrolyse.

Tak på forhånd.

Bob le Swagger


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2010 af Freeclimber (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Ohm%27s_law


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2010 af nazcov (Slettet)

Elektrolyse bruges til at adskille et stof elektrisk.. Man har en positiv og en negativ pol, en katode og en anode. Ved at sætte strøm til vil man f.eks kunne dele HCl så H+ ionerne går mod den negative side for at danne par og Cl mod den positive.

Det bliver typisk brugt ved overfladebehandlinger, f.eks. krombelægning og forzinkning :)

Kan sikkert godt uddybes lidt mere, men et var lige hvad jeg havde at byde på :)


Svar #3
02. januar 2010 af vfdbdsn (Slettet)

Tak for svaret omkring elektrolyse xD - lige hvad jeg manglede faktisk.

Mangler stadig en god og grundig beskrivelse af ohms lov (har kigger på wiki).

Please xD fysik eksamen kommer nærmere og nærmere :D

Bob le Swagger


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2010 af nazcov (Slettet)

Det var så lidt.. I forlængelse af Amiods svar kan du måske prøve at kigge her, den danske er ikke så detaljeret: http://da.wikipedia.org/wiki/Ohms_lov


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Oms lov er om sammenhængen mellem strømstyrke, modstand og spændingsforskeld.

Hvis man anbringer en modstand og et ampmeter mellem polerne på en spændingsforsyning (et batteri), samt et voltmeter til at måle spændingsforskellen overbatteriet, kan man, hvis man indsætter forskellige modstande eller ændre på spændingsforskellen, se at strømstyrken varierer medens spændingsforskellen er næsten konstant.

Eksembel:

Modstand R                    240Ω        240Ω    24Ω    2Ω      2Ω    2Ω      2Ω

Strømstyrke  I               0,005 A    0,05A    0,5A    6A     3A    1,5A    0,5A

Spændingsforskeld  U      12V         12V       12V   12V    6V    3V        1V

Ser du på de 4 forste forsøg, kan du se at strømstyrken stiger, når modstanden falder. fordobles den ene halveres den anden. Ved at se nærmere på tallene ses at R*I giver samme resultat i disse forsøg

Ser du på de sidste 4 forsøg, kan du se at når spændingsforskellen halveres, halveres strømstyrken også. U = I gange en konstant.

Ser du på alle resulraterne samlet, kan du se at R*I=U

Det er denne sammenhænd, der hedder Ohms lov fordi Ohm var den første der fandt denne sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Søg på google under ohms lov, der ville du finde nyttige informationer :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 kort og kontant U=R*I 

så må du prøve dig selv frem 

MVH Jakub


Skriv et svar til: Ohms lov!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.