Matematik

Graf over indtagelse og forbrænding af alkohol

01. januar 2010 af JulieQ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

En person indtager én øl til at starte med og derefter én øl hver halve time (i en hurtig slurk). Tegn en graf, der viser, hvordan mængden af alkohol i kroppen på denne person afhænger af antallet af timer, siden indtagelsen begyndte.

Der er 6,6 g alkohol i én øl, og det tager en time for en almindelig person at forbrænde 8 g alkohol.

Hvordan ville i lave denne graf?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2010 af volume (Slettet)

funktionen kunne hedde 1,5x+8

forbrænding på y-aksen og indtagelse på x- aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2010 af Melinka (Slettet)

Til tiden t=0 er mængden 6,6g.

til tiden t=1 er mængde 6,6+6,6+6,6-8=11,8

hældning=(11,8-6,6)/(1-0)=5,2

f(t)= 5,2t+6,6


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Det er ikke en lineær funktion og der er ikke bedt om en forskrift blot om en graf

tiden sættes hen af x-aksen i timer og "promillen" målt i g alkohol op af y-aksen

t=0 før første øl              x=0 og y=0

t=0 første øl intaget       x=0 og y=6,6

t=1/2 før øl                     x=0,5 og y= 6,6-4=2,6         (der forbrændes 8/2 g alkohol pr halv time)

t=1/2 efter øl                  x=0,5 og y=2,6+6,6=9,2             (der er 6,6 g i øllen)

t=1 før øl                        x=1 og y=9,2-4=5,2

t=1 efter øl                    x=1 og y=5,2+6,6=11,8

Kurven bliver savtagget,

lodret mellem y for før øl til efter øl  (0;0) til (0;6,6), og

skrå for perioden mellem de tidspunkter hvor øllen drikkes fra (0;6,6) til (0,5;2,6)


Skriv et svar til: Graf over indtagelse og forbrænding af alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.