Matematik

Matematik

02. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Det vil være en stor hjælp hvis i hjælp mig med opgaven for trin til trin.
 

Opgaven lyder:

En radio- og tv forretning sælger sine varer med forskellige muligheder for betaling. For eksempel sælges en bestemt storskærm enten for 25.000 kr. kontant eller på følgende betingelser: Der udbetales 20% af kontantprisen, og restbeløbet betales med 48 lige store månedlige ydelser. Renten er 1,6% pr.måned.

a) Beregn udbetaling og restbeløb, når storskærmen ikke sælges kontant.

b) Beregn den månedlige ydelse.

En anden storskærm sælges med en udbetaling på 25%, hvorefter restbeløbet udgør 25.500 kr.

c) Hvad er kontantprisen for denne storskærm.

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det tror jeg godt, vi vil, men du skal selv give nogle bud på det. Især den første må du nemt kunne finde ud af.


Svar #2
02. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Den første er jeg usikker på, men b opgaven har jeg fået to tal.

For Grest= 2997 og for y= 47,99 runder vi op er det 48.


Brugbart svar (3)

Svar #3
02. januar 2010 af mathon

som vist
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=784164


          Grest = 25000·0,80 = 20000

          y = (Grest·r)/(1 - (1+r)-n)

          y = (20000·0,016)/(1 - 1,016-48) = 600,12


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.