Matematik

tangentens ligning

03. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f (x) = x4 - x2 + 4

a) Hvordan finder jeg ligningen for tangenten i punktet (2, f(2)) ?

b) hvordan finder jeg lokale ekstrema for f ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af mathon

du kender da tangentligningen/linjens ligning

           punkt-hældningsform     y-yo = a(x-xo)

                                               a = f '(xo)
                                               yo = f(xo)

           f '(x) = 4x3 - 2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Tangentens hældning a er f'(x)

Ud fra punktet og hældningen kan du finde b i liniens funktion y=ax+b

ekstremer for f(x) findes ved at sætte f'(x)=0 og isolere x


Svar #3
03. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

så det vil sige at jeg skal først diifferentier f(x) til f ' (x), hvor ligningen så kommer til at hedde:

f '(x) = 4x3 - 2x

Hvad skal jeg så gøre med punktet (2, f(2)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2010 af mathon

      f '(2) = 4·23 - 2·2 = 28

      f (2) = 24 - 22 + 4 = 16

      y-yo = a(x-xo)

      y-16 = 28(x-2) ...


Svar #5
03. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

ok tak :)


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.