Matematik

Hjælp, forstår ikke opgave! En partikel...

03. januar 2010 af Fuhlendorf (Slettet) - Niveau: A-niveau

En partikel bevæger sig ret på en linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved s(t) = 5t^1/2 

Bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2 m/s
 

Jeg har siddet og læst en masse tråde hvor de alle siger jeg skal differentiere. Er der en der er sød og forklare HVORFOR jeg skal differentiere funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af mhfalken (Slettet)

Du skal differentiere fordi hastigheden v(t) = s'(t)

Er det forklaring nok?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hastigheden er S'(t) = v(t) = 2,5*t-½ = 2 m/s, find t !


Svar #3
03. januar 2010 af Fuhlendorf (Slettet)

hvad er v(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2010 af mhfalken (Slettet)

v(t) er hastigheden til tiden t


Svar #5
03. januar 2010 af Fuhlendorf (Slettet)

hvorfor lige v? er det givent?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2010 af mhfalken (Slettet)

Det er jo en fysik opgave og her angiver v normalt hastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2010 af mathon

v = v(elocitas)


Svar #8
03. januar 2010 af Fuhlendorf (Slettet)

Tak for hjælpen. Har fået denne opgave udgivet på mat b-niveau og havde fysik på c-niveau sidste år. derfor er den her opgave ret umulig for mig at løse men tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2010 af himsen (Slettet)

Lære man ikke at differentiere på b-niveau??


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

v(t) = 2,5*t^(-(1/2))

2 = 2,5*t^(-(1/2))

(2/2,5) = t^(-(1/2))

0,8 = t^(-(1/2))

0,8^(-2) = [t^(-(1/2))]^(-2)

1,5625 = t^(-(1/2)*(-2))

1,5625 = t


Skriv et svar til: Hjælp, forstår ikke opgave! En partikel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.