Matematik

Matematik

04. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg er ved at lave en matematik opgave, som jeg har svært ved at lave, men jeg vil gerne spørge jer om I vil hjælpe mig med opgaven trin til trin. På forhånd tak.

Opgaven lyder:

En sølvsmed sælger en sølvmønt, i hvilken det er muligt at få indgraveret en tekst. Det koster 8 kr. pr. bogstav, der skal indgraveres, og det oplyses, at en sølvmønt med navnet Magnus indgraveret samlet koster 168 kr.

a) Bestem en forskrift for en lineær funktion f, der angiver den samlede pris for en mønt med indgravering af x bogstaver.

b) Bestem en forskrift for en lineær funktion, der angiver, hvor mange bogstaver, der kan indgraveres, nårder er x kr. til rådighed til sølvmønt og indgravering.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. januar 2010 af NejTilSvampe

y = 8x + b  

168 = 8*6 + b => b = 168 - 8*6 = 120

y = 8x + 120

b) har lidt svært ved at forstå formuleringen men jeg isolerer bare x.

x = (y-120)/8 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Se svar i din indbakke


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Se svar i din indbakke


Svar #4
04. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af zgtaf (Slettet)

Jeg kunne faktisk utrolig godt også tænke mig lidt hjælp med b opgaven. #1's udgave er vist ikke forskriften for en lineær funktion, da denne jo skal være på formen y = ax + b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2013 af Sarambisgaard (Slettet)

Hvad står b for i opgave a?


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.