Matematik

Ægyptisk matematik

04. januar 2010 af Kardia (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej,

Min datter går i 5. klasse, og har fået nogle opgaver som vi lige mangler et input eller 2 til. Håber nogen kan hjælpe.

Det drejer sig om en opgave hvor hun skal gange som de gamle ægyptere. De første opgaver er lette. Fx. 8x12 & 4x17 & 16x22. Det bliver dog noget sværere når de hedder fx. 10x20 6x18 & 15x34 da vi jo her ikke bare kan fordoble eller halvvere uden at få nogle skæve tal.

Tak for hurtigt svar!

Mvh,

Joachim Hejslet


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 hvad er det helt præcist du vil finde ud af  for det fik jeg ik fat i?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2010 af SomeOnee (Slettet)

altså er det ikke sådan at man skal gange 10 med 20 hvor det kommer til at give 200 ?


Svar #3
04. januar 2010 af Kardia (Slettet)

 Jo. Præcist.

En af de spimple ser sådan ud:

4 x 9  = 36

2 x 18 = 36

1 x 36 = 36


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Se her:

http://www.math.ku.dk/famos/arkiv/9-3/node14.html


Skriv et svar til: Ægyptisk matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.