Matematik

Hjælp til matematik!

05. januar 2010 af immergail (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et metalfirma vil producere tagrender til et bestemt byggeri. Byggevejledningen anbefaler, at tagrender af denne type har et tværsnitsareal på 170 cm2.
Metalfirmaet har nogle standardplader i bredden 40 cm, man gerne vil bukke til tagrender. Der skal laves to bukninger, hver på 90 grader.

Hvor skal pladen bøjes, hvis renderne skal følge anbefalingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af NejTilSvampe

 ville gerne hjælpe men har svært ved at visualisere opgaven. Har du ikke en tegning?


Svar #2
05. januar 2010 af immergail (Slettet)

Jo :)

Vedhæftet fil:Mat-billede.jpg

Svar #3
05. januar 2010 af immergail (Slettet)

Kan du hjælpe mig?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2010 af keg (Slettet)

du kalder den korte side x

så får du bunden til 40-2x

og A= længde* bredde


Svar #5
05. januar 2010 af immergail (Slettet)

Der var jeg også nået til, men så bliver resultatet til 20cm, og det kan det ikke, da pladen så bliver bøjet på midten, og det er forkert.

__|_______|__

de der sider skal bøjes op, hvis du forstår?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2010 af keg (Slettet)

det forstår jeg godt, men så går vi lidt videre i hjælpen:

jeg skrev A=x(40-2x)=170 cm2

hvis nu du ganger det ud, så får du en 2.gradsligning

 med 2 forskellige x-værdier og dermed

2 forskelige højder på siderne, som begge vil gi et tværsnitsareal på 170 cm2

så igang med at finde rødder i den ligning


Svar #7
06. januar 2010 af immergail (Slettet)

A=x(40-2x)=170cm^2

40x-2x^2=170cm^2

-2x^2+40x-170cm^2=0

a=-2, b=40, c=-170

d=(40)^2-4*(-2)*(-170)=240

x=-40+/-kvadratroden af 240

divideret med 2*(-2) = x=-6,13 v x= 13,87

Jeg ved ikke om det er det, du gerne vil have, at jeg skal finde?


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.