Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK

06. januar 2010 af immergail (Slettet)

Et metalfirma vil producere tagrender til et bestemt byggeri. Byggevejledningen anbefaler, at tagrender af denne type har et tværsnitsareal på 170 cm2.
Metalfirmaet har nogle standardplader i bredden 40 cm, man gerne vil bukke til tagrender. Der skal laves to bukninger, hver på 90 grader.

Hvor skal pladen bøjes, hvis renderne skal følge anbefalingen?
 

Vedhæftet fil: Mat-billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Lodret kanthøjde x

bredde 40-2x

areal x*(40-2x)=170

løs ligningen


Svar #2
06. januar 2010 af immergail (Slettet)

A=x(40-2x)=170cm^2

40x-2x^2=170cm^2

-2x^2+40x-170cm^2=0

a=-2, b=40, c=-170

d=(40)^2-4*(-2)*(-170)=240

x=-40+/-kvadratroden af 240

divideret med 2*(-2) = x=-6,13 v x= 13,87

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Du bør ikke skrive enhedderne i ligningen

d=(40)^2-4*(-2)*(-170)=240

x=(-40±√240)/2*(-2) =(-40 ±15,5)/(-4)

x=13,87 eller x=-6,13

pladen skal bugges 13,9 cm fra den lange side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2010 af keg (Slettet)

det er ok, blot bliver x= +6,13

så der er altså to højder, der begge er rigtige


Svar #5
06. januar 2010 af immergail (Slettet)

Undskyld, men jeg kan ikke forstå det. Regnede med at de to sider skulle være samme længde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2010 af keg (Slettet)

det skal de også, men der foreligger to muligheder for at folde dem:

1. mulighed er hvor x= 6,13cm, som er højden og det vil gi et tværsnitsareal på de170 cm2

2. mulighed er hvor x=13,87vm, som er en løsning, der også giver et tværsnitsareal på 170cm2

så der er altså 2 løsninger


Svar #7
07. januar 2010 af immergail (Slettet)

Nåe, nu forstår jeg det.

Men jeg får det stadig til -6,13cm og ikke + .

Hvordan kan det lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2010 af keg (Slettet)

fordi du har et negativt tal i tæller og du har også minus i nævner så resultat giver plus

(-40+15,5)/(-4) =+

(-50-15,5)/(-4) = +


Svar #9
07. januar 2010 af immergail (Slettet)

Hov, den regel havde jeg glemt.

Tusind tak for Deres hjælp!


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.