Matematik

Hjælp til mundtlig eksamen den naturlige eksponential funktion e^x

06. januar 2010 af cbs36 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan forklare hvorfor den afledte funktion af e^x er e^x .

Gerne et bevis eller en god forklarring sammen med de matematiske strabadser:)

Jeg skal bruge det til mundtlig eksamen matB.

Håber nogen kan hjælpe;)

 På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af mathon

alment gælder:

         (f -1(y))' = 1/(f '(x))
 

dvs
     for
          f -1(y) = ey = x  og  f(x) = ln(x) = y

          (ey)' = 1/(ln'(x)) = 1/x-1 = x = ey


Svar #2
06. januar 2010 af cbs36 (Slettet)

Uha, kan man forklare det på lavere niveau og med nogle ord??? Det er pinligt jeg forstår det simpelthen ikke;)


Skriv et svar til: Hjælp til mundtlig eksamen den naturlige eksponential funktion e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.