Matematik

Matematik aflevering i snestorm..

06. januar 2010 af moeffe-blomsten (Slettet)

Hejsa..

Jeg sidder med en matematik aflevering, hvor jeg har et par ting, som jeg håber der er nogle der kan hjælpe med.. :-)

 1. Jeg skal finde en parameterfremstilling for en ret linje der går igennem to punkter. Jeg kender to punkter A(4,8,0) og D(8,4,8).

Her er mit spørgsmål, for at finde parameterfremstillingen, skal jeg bruge en retningsvektor. Er AD vektoren så min retningsvektor?

2. En cirkel har centrum i punktet C(-3,-4) og radius 13, og en ret linje m er givet ved y= - (12/5)x + 10.

2a) hvordan regner jeg afstanden fra C til m?

2b) HVordan finder jeg gradtallet for den spidse vinkel mellem førsteaksen og linjen m?

2c) hvordan finder jeg en ligning for den rette linje n, som går gennem c og er parallel med m?

2d) hvordan finder jeg koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem n og cirklen?

Håber der er nogen der kan hjælpe, da skolen er aflyst, så jeg ikke kan få hjælp til matematik lektiehjælp...


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

1) Brug rOP + t*AD , brug afstandsformlen fra en linie til et punkt (på cirklen, x,f(x)), den står herinde, 2b, tegn det op, så ser du det, 2C, den har samme hældningskoeffecient, da de er parallelle, 2d) løs en ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2010 af mathon

1.

            (x,y,z) = (4,8,0) + t·(4,-4,8)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2010 af mathon

2a)
           y = - (12/5)x + 10  ⇔  12x + 5y - 50 = 0

           dist(m,C(-3,-4)) = |12·(-3) + 5·(-4) - 50|/√(122+52)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2010 af mathon

2b)         
         tan(V) = -12/5 = -2,4

         V = tan-1(-2,4)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. januar 2010 af mathon

2c)
        n:   ligningen for den rette linje gennem (-3,-4) med hældningstal -(12/5) = -2,4


Svar #6
06. januar 2010 af moeffe-blomsten (Slettet)

 Jeg har lige et spørgsmål til 2b svaret..

Når man regner v= tan-1(-2,4), så giver det -67,3801..

Hvad er det så man gør?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. januar 2010 af mathon

den spidse vinkel mellem x-aksen og m er 67,4º


Svar #8
06. januar 2010 af moeffe-blomsten (Slettet)

Ja, men hvordan det, når det giver et minus tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. januar 2010 af mathon

det betyder blot at linjen er nedad skrå
og
    V∈[-90º;90º]


Svar #10
06. januar 2010 af moeffe-blomsten (Slettet)

Okay. Mange tak.. Nu er jeg med :-)

Hvad med 2d) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2010 af hell3417 (Slettet)

Indsæt liniens ligning i cirklens ligning og løs, så finder du de to x-koordinater for skæringspunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2010 af mathon

Indsæt den i 2c) fundne
n's ligning

                 y = -2,4x-11,2

i cirklens ligning
 
    (x+3)2 + (y+4)2 - 169 = 0

    (x+3)2 + (-2,4x-11,2+4)2 - 169 = 0

    (x+3)2 + (-2,4x-7,2)2 - 169 = 0

    6,76x2 + 40,56x - 108,16 = 0              divideres med 6,76

    x2 + 6x - 16 = 0 .........


Svar #13
06. januar 2010 af moeffe-blomsten (Slettet)

 Tusind tak, fandt frem til resultat :-)


Skriv et svar til: Matematik aflevering i snestorm..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.