Matematik

analytisk geometri om skæringspunkter mellem to linjer...Hjælp den er for sort!

30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)
I denne opgave er der en linje m der går gennem A(1,0) og B(35,55)og en linje der går gennem O (0,0) og C(21,34) jeg har fundet en ligning for både m og n :
m : (55/34)x - 55/34
n: (34/21)x
det jeg skal er at finde koordinatsættet til deres skæringspunkt altså mellem linjen m og n. Det kan jeg bare ikke finde ud af! har prøvet at sætte dem lig med hinanden men kan ikke gå videre med det!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

kom med dit bud, så kigger vi på det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2005 af ThemGirls (Slettet)

De er begge rette linier:
y = ax + b

Da de begge har samme a-værdi vil de jo aldrig skære :)

55/34 = 1,62..
34/21 = 1,62..

Linien m er jo så bare placeret 1,62 længere nede af y-aksen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

#2
Hvordan er det lige at 55/34 er det samme som 34/21?

De er ikke lig hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

afrunding er sjældent en god ting i matematik :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2005 af ThemGirls (Slettet)

Haha, sørens!

Tjekkede dem lige og så kun de første var ens, sorry :)

Svar #6
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

jeg har prøvet som sagt at sætte dem lige med hinanden , altså (55/34)x _ 55/34 = (34/21) X

Svar #7
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

(55/34)x -55/34 = (34/21)x,
men kan ikke løse den...hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

#7 isoler x'erne på den ene side
(55/34)x - (34/21)x = 55/34

(-1/714)x = 55/34

Svar #9
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

Ok...men er det ikke noget med at gange over kors?

Svar #10
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

jeg har prøvet at isolere x det gir
-1155,00002 ???

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

x giver helt korrekt -1155

Grunden til x er så stor, er netop, at de to hældninger er så ens. Det betyder at linierne næsten er parallelle, og de derfor skær hinanden så langt ude på x aksen

Svar #12
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

Det fandt jeg også ud af da jeg tastede de to linginger ind på lommeregneren...det er det der forvirrer mig fordi der står i opgaven at man skal finde de liniers skæringspunkt!

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2005 af allan_sim

Og du har nu fundet x-koordinaten til linjernes skæringspunkt, nemlig x=-1155. Ved at sætte det x ind i en af linjernes ligning, kan du så finde y-koordinaten.

Svar #14
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

jamen er det tal ikke mærkelig?

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2005 af allan_sim

#14. Hvad mener du med, at det er mærkeligt? Hvis du undrer dig over, at det er et stort tal, så læs hvad #11 skriver og prøv entuelt at begynde at tegne linjerne i et almindeligt koordinatsystem.

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

#14 husk at hældninger IKKE er ens, men næsten. derfor vi de to linier skære hinanden på et tidspunkt. Så din x værdi er på ingen måde "mærkelig". Den er hvad man vil forvente

Svar #17
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

Mmm...men man kan da ikke tegne linierne på et alm. ternet papir da de er nogle store talle vi har et gøre med...

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

du behøver heller ikke tegne dem, du skulle jo bare beregne skæringspunktet. Og du har fundet x-værdien
Du kan nu sagtens tegne det, du skal bare lave enhederne i koordinatsystemet store nok

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. januar 2005 af allan_sim

#17. Netop - hvis du begynder at tegne ud fra dine oprindelige ligninger, vil du opdage det. Derfor er der ikke noget underligt i, at x-værdien er stor.

Svar #20
30. januar 2005 af Lene2005 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen...det er jeg glad for!

Skriv et svar til: analytisk geometri om skæringspunkter mellem to linjer...Hjælp den er for sort!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.