Fysik

Hurtig hjælp til isolering..!

30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)
Jeg har en formel hvor jeg skal have isoleret t2..!

m.is * c.is * (t2-t1) + m.is * L + m.is * c.vand * (t2-t1)+ m.vand * c.vand * (t2-t1)

Og hvis det hjælper med tal:

70g * 2.1 * (t2 - (-18C)) + 70g * L + 70g * 4.2 * (t2-60C) + 250g * 4.2 * (t2-60C)

Kunne være super hvis en kunne svare rigtig hurtigt..! Troede selv jeg ville kunne klare det, men har så prøvet uden held..!

Hilsen Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

der må da mangle et lighedstegn et sted?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2005 af madsing (Slettet)

Hvis det er et lukket system må man da gå udfra at det er =0, ikke?

/Madsing

Svar #3
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

Jeg har en formel hvor jeg skal have isoleret t2..!

0 = m.is * c.is * (t2-t1) + m.is * L + m.is * c.vand * (t2-t1)+ m.vand * c.vand * (t2-t1)

Og hvis det hjælper med tal:

0 = 70g * 2.1 * (t2 - (-18C)) + 70g * L + 70g * 4.2 * (t2-60C) + 250g * 4.2 * (t2-60C)

Kunne være super hvis en kunne svare rigtig hurtigt..! Troede selv jeg ville kunne klare det, men har så prøvet uden held..!

Hilsen Nicko-V

Svar #4
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

Jeg har en formel hvor jeg skal have isoleret t2..!

0 = m.is * c.is * (t2-t1) + m.is * L + m.is * c.vand * (t2-t1)+ m.vand * c.vand * (t2-t1)

Og hvis det hjælper med tal:

0 = 70g * 2.1 * (t2 - (-18C)) + 70g * L + 70g * 4.2 * (t2-60C) + 250g * 4.2 * (t2-60C)

Kunne være super hvis en kunne svare rigtig hurtigt..! Troede selv jeg ville kunne klare det, men har så prøvet uden held..!

Hilsen Nicko-V

Svar #5
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

Jeg har en formel hvor jeg skal have isoleret t2..!

0 = m.is * c.is * (t2-t1) + m.is * L + m.is * c.vand * (t2-t1)+ m.vand * c.vand * (t2-t1)

Og hvis det hjælper med tal:

0 = 70g * 2.1 * (t2 - (-18C)) + 70g * L + 70g * 4.2 * (t2-60C) + 250g * 4.2 * (t2-60C)

Kunne være super hvis en kunne svare rigtig hurtigt..! Troede selv jeg ville kunne klare det, men har så prøvet uden held..!

Hilsen Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

0 = m.is * c.is * (t2-t1) + m.is * L + m.is * c.vand * (t2-t1)+ m.vand * c.vand * (t2-t1)

0 = (t2-t1)(m.is * c.is + m.is * c.vand + m.vand * c.vand) +m.is * L

-(m.is * L) = (t2-t1)(m.is * c.is + m.is * c.vand + m.vand * c.vand)

en lille start hjælp

Svar #7
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

Tak fordi du har skrevet så hurtigt tilbage..!

Og undskyld jeg lige fik skrevet det andet så meget..!

Men jeg bliver lidt forvirret over den måde du gør det på..! For da jeg lavede det med små andre stykker..! Der gangede jeg først parenteserne ud..!
Men det virker lidt uovrskueligt når ligningen er på den størrelse..!

Hilsen Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2005 af madsing (Slettet)

t2=(-(L*mis-(cis*mis+cvand*(mis+mvand))*t1)/cis'mis+cvand*(mis+mvand))

Men hvad er L?

Svar #9
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

L = is specifikke smeltepunkt..! Men jeg har ikke lige kunnet finde det..!

Men jeg tror det er noget med 334J/g C


Men mange tak for hjælpen..! Det var super..!

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

#8 meget uoverskueligt, men der du sikker på det er rigtigt?

t2 = -m.is*L/(m.is*c.is + m.is*c.vand + m.vand*c.vand) +t1

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2005 af madsing (Slettet)

Der er jo en grund til at du er Guru herinde:-) Nicko se på Lurch formel. Den er mere overskuelig.

L(vand)=334,4KJ(kg

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

#11 :P, jeg har ikke regnet din i gennem, men den ligner bare ikke mit resultat:)

Svar #13
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

Jeg er ret sikker på den skal laves anderledes..! Men denne her må jo være rigtig nok..!

Men det kan ikke skrives på en mere overskuelig måde..?

Jeg kan lige skrive opgaven:
i et termokar er der 250 g vand med temperature 60grader. Fra fryseren tager vi en klump is med massen 70 g
og temperaturen -18 grader.
Efter et stykke tid er der temperatur ligevægt.
Beregn sluttemperaturen!

Hilsen Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

t2 = t1 - (m.is*L)/(m.is*c.is + m.is*c.vand + m.vand*c.vand)

Det er korrekt isolering af t2

nu evd jo ikke præcist hvad t repræsenterer? van temp? start temp? is temp?

Svar #15
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

t2 = sluttemp for vand og is

t1 = starttemp for vand og is

Skal jeg skrive formlen mere tydelig..?

Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

jeg kender ikke formlen, men du kender jo ikke start temp for vand og is. Du kender deres seperate temp, men ingen fælles

Svar #17
30. januar 2005 af nicko-v (Slettet)

Det er den fælles temperatur jeg skal finde, altså t2..!


Er det helt uforståeligt det jeg skriver..?

Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

nej, slet ikke, men du kan ikke finde t2 med mindre du kender alle andre størrelser. Du kender jo heller ikke t1!

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. januar 2005 af madsing (Slettet)

Hvis jeg forstår dig rigtigt Nicko, så skal t2 være lige med t(fælles) temperatur ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #20
30. januar 2005 af Lurch (Slettet)

og t1 = t.cal ? kalorimetervæskens start temp?
Det ville give mening.
Hvor har du den der formel fra? har aldrig set den før i den form der

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 51 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.