Matematik

geometri

07. januar 2010 af AZ12 (Slettet)

hejsa har lige et spørgesmål sidder her med en opgave om trekanter har glemt hvordan man bruger en passer når man skal tegne en trekant

opgaven lyder:

1) opg ac =10cm,ab=5cm og A=70 grader 

så skal man tegne en trekant og bruge en passer til den men kan ikke helt finde hvor jeg skal plasere passern             geometri er ikke min skarpe sidde håber i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af mathon

   1)   tegn en vandret linje

   2)   afsæt et mærke og kald det afmærkede punkt A

   3)   læg linealen med 0-stregen i A og mål 5 cm ud til højre til punktet B, som afmærkes

   4)   læg vinkelmålerens centrum i A med måleskalaens højre 0-punkt på linjestykket AB til højre for A.

   5)   afmærk en lille prik ud for måleskalaens 70º-mærke.

   6)   tegn en halvlinje udgående fra A gennem det afmærkede 70º-mærke

   7)  læg linealen langs den netop afsatte halvlinje med 0-punktet i A og afsæt et mærke ud for 10 cm-
        stregen

   8)  skriv C ved punktet

   9)  tegn ved brug af linealen linjestykket CB

........................

hvis du har gjort det rigtigt,
bliver længden |BC| = 9,5 cm


Svar #2
07. januar 2010 af AZ12 (Slettet)

okay tak:)


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.