Kemi

formel hvad bruges til ?

07. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

jeg ville lige spørge hvad  bruger man denne nedenstående formel præsic til. har læst på bogen, er ikke helt sikker om jeg har forstået den

s-x = sXi / √n


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

kig på hvad de forskellige symboler står for (altså lav en enhedsbetragtning), så kommer det ad sig selv


Svar #2
08. januar 2010 af msn88 (Slettet)

altså der står sådan her :

S-X = spredning på gennemsnit

 SXi = spredning på en bestemmelse

 n = antal bestemmelse på prøven

men i min bog står der:

som opmtalt udføres der altid mindst 2 bestemmelser  på samme prøve for at undgå nogle typer af fejl. samtid opnås at resultatet (gennemsnit) er mere præcist. 

det jeg ik helt forstår er hvad menes der med mindst 2 bestemmelserpå samme prøve? kan du måske giv en eksempel jeg må løse eller har en lavet som du kender?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Et eksempel kan du sagtens få, lad os sige, du skal måle saltkoncentrationen i en bestemt prøve, så for at minimere fejl (af forskellige typer), så måler man nogle gange, indtil, man synes målingerne ligger tæt på hinanden. Derefter tager man et gennemsnit.


Svar #4
08. januar 2010 af msn88 (Slettet)

så når alle måligerne er tætte på hinanden, så finder man gennemsnit på dem , med antal hvor mange gange (n) er det forstået rigtig


Skriv et svar til: formel hvad bruges til ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.