Matematik

Kvadratet på en toleddet størrelse

08. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Er der én, der kan forklare mig, hvordan man går fra dette trin og til det næste?

3(p+q)^2-6p(q-p)

= 3(p^2+q^2+2pq)-6p(q-p)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2010 af Simon2 (Slettet)

 (p+q)2 betyder i virkeligheden (p+q)(p+q) og her kunne du så gange ind i paranteserne for at finde svaret på, hvad (p+q)2 er, men for (p+q)2 gælder der helt generelt at den altid vil give p2+q2+2pq. Denne regel hedder 1. kvadratsætning. På samme måde er der regler for (a-b)2 og (a+b)(a-b).

Argument: (p+q)2 = (p+q)(p+q) = p2 + pq + q2 + pq = p2 + q2 + 2pq


Skriv et svar til: Kvadratet på en toleddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.