Matematik

MATEMATIK!!!!!!! :-D

08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

HEJ INDSKRIVNINGS MATEMATIK. HÅBER NOGLE KAN HJÆLPE. PÅ FORHÅND TAK! :-)



1)
Fra København ril Korsør er der 110 km.

Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter.

Hvor mange km/t kører han i gennemsnit?

Hvor længe ville han være om turen med 50 km/t?


PÅ FORHÅND TAK - GOD WEEKEND! :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af mathon

1 time og 40 minutter = (5/3) time


Svar #2
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Kan du forklare det lidt bedere? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af Melinka (Slettet)

på en time er der 60 minutter. Han kører i 60+40 minutter. Altså kører han i 100/60 dele af en time ( reduceret til 5/3 dele af en time). brug dette til at regne hvor langt han kører på en time - så kan du finde hans fart. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2010 af mathon

gennemsnitsfart = vejlængde/tid

tid = vejlængde/gennemsnitsfart


Svar #5
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Jeg får det til 1,6? :-)


Svar #6
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Eller kan det passe det bliver 165?


Svar #7
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Med gennemsnitsfarten altså?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2010 af Melinka (Slettet)

tænk dig om - er det logisk at han køre med 165 km/t? Hvor lang er strækningen han kører? hvor langt når han så på en time og 40 min?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

A) 110 kilometer / 100 minutter = 1,1 kilometer / minuttet

1,1 kilometer / minuttet * 60 minutter / timen = 66 kilometer / timen

B) 110 kilometer / 50 kilometer / timen = 2,2 timer = 132 minutter


Svar #10
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Tak for hjælpen.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2010 af mathon

2,2 timer = 2 timer 12 minutter


Svar #12
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

I selve A'ern, altså den du har skrevet Ollesolle, hvad skal jeg skrive ind i mit indskrivning.

Skal jeg skrive 1,1 kilometer / minuttet * 60 / timen = 66 kilometer
Eller hvad skal jeg helt præcist skrive? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

2,2 timer er da 2 timer 20 minutter -.-

selv ville jeg skrive i  udregningen

110km / (60min+40) * 60min... dog kan man også skrive 110/1,666666666 da 1 time og 40 minutter er = 1 time og 2/3 time :D håber du forstod


Skriv et svar til: MATEMATIK!!!!!!! :-D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.