Fysik

Harmonisk bevægelse

08. januar 2010 af missunknow (Slettet)

Et pendul i et pendulur udfører en harmonisk svingning. Pendulet gennemfører 50 svingninger pr. minut, og pendulets maksimale udsving fra ligevægtsstillingen er 12 cm.


a. Find amplituden A
b. Beregn svingningstiden T
c. Beregn vinkelfrekvensen ω
d. Skriv formlen for udsvinget y(t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af mathon

     A er selvfølgelig 12 (cm)

     b)   beregn tiden T for én svingning

     c)   ω=2π·f = 2π·f = 2π·(1/T) = (2π/T)


Svar #2
08. januar 2010 af missunknow (Slettet)

hvordan finder jeg b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af mathon

T = (60 s)/50 = 1,2 s


Skriv et svar til: Harmonisk bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.