Matematik

Sammenhæng

08. januar 2010 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Matematik

Af en kugle med radius udskæres en cylinder.

Kuglen har radius 10.

a) Vis at sammenhængen mellem cylinderens rumfang V og cylinderens halve højde t er bestemt ved:

V = 200 * π * t - 2 * π * t3
 

Håber der er nogle der kan hjælpe !! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=459851


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2010 af MN-P (Slettet)

På et lodret snit gennem kuglens centrum bliver kuglen en cirkel med radius r og cylinderen et rektangel med højden 2t og breden 2rcyl.

Her ses at t2+rcyl2=r2

rcyl2=100-t2

cylinderens rumfang V=π*rcyl2*2t =π*(100-t2)*2t =

200*π*t-π*2t3


Skriv et svar til: Sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.