Matematik

MAPLE kan ikke Simplify?

08. januar 2010 af nesrevig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har et problem med maple

Har lavet denne opgave b i vedhæftet fil, men problemet er, at Maple kan ikke simplify det til det samme som resultatet siger - men hvis man konveterer opgavens facit til decimaler, er det lig resultatet i maple, men programmet vi besvarer opgaverne i, kan ikke besvares med decimaltal!

Er der nogen som ved hvordan man kan få maple til at simplify rigtigt? det dur ik når man højreklikker på facit og vælger simplify..

Vedhæftet fil: Simplify.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

 Det er rigtigt nok, at lader du Maple beregne integralet direkte

int(int((1+x^2+y^2)^(-1),x=y..sqrt(1-y^2)),y=0..sqrt(2)/2);

så kan programmet kun returnere en decimalbrøksapproksimation.

Foretager du derimod et skift til polære koordinater går det langt bedre:


int(int(r/(1+r^2),theta=0..Pi/4),r=0..1);
 


Svar #2
11. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Hvordan omregnede du egentligt det integrale til polær?

fx grænsen fra 0 til 1/2*sqrt(2) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Prøv at tegne en fig. Det område, der integreres over er en ottendedel af enhedscirklen svarende til vinkler θ, hvor 0≤θ≤π/4.


Skriv et svar til: MAPLE kan ikke Simplify?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.