Matematik

Diagonaler

09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej, jeg har en rektangel, jeg skal lave. I opgaven står jeg skal tegne og måle diagonalerne, jeg har tegnet dem.

Jeg sidder nu bare og tænker over, hvordan jeg skal få dem målt.

Er det bare længden på dem jeg skal gange eller? :-)

Rektanglen er 12 og 7 cm. :-)

Skriv hvis jeg skal skrive opgaven ind, hvis det er bedere.

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

prøv at skrive opgaven ind :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Tegn en rektangel med omkredsen 38 cm. Den ene side side skal være 12 cm lang.

Beregn rektanglets areal.

Tegn og mål rektanglets diagonaler.


:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

Areal = 12*7 = 84 Cm2

Diagonalerne kan findes ved at bruge pythagaroses sætning  a2 + b2 = c2....

122 + 72 = X2

144 + 49 = X2

193 = X2

X = 13,9 

er ikke helt sikker om det lyder rigtigt men du kan jo prøve at måle efter :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Det er skam rigtigt, lige præcist 13,9. :-) tusinde tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Nu går jeg i ottende klasse, ved ikke lige hvad jeg ahr skrevet på min profil.. Men jeg forstår ikke helt det der med din liste der. Tror du så ikke min lærer tror et eller andet, eller hvad?
Er der andre måder jeg kan skrive det på? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

ehm.. kan du omformulere det?... 

ps...  jeg går også i ottende klasse...


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Er der ikke en anden måde man kan skrrive ligningen på, altså den her:

122 + 72 = X2

144 + 49 = X2

193 = X2

X = 13,9


Jeg forstår den ikke selv! :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

122 + 72 = x2

selve ligningen...

144 + 49 = x2

udregnede 122 og 72

193 = x2

Plussede 144 og 49...

13,9 = X

tog kvadratroden af 193, da "det modsatte" af 2 er kvadratroden...

bedre?.. eller er det a2 + b2 = c2 du ikke forstår?


Svar #9
09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Ja det var bedere tak! :-)


Skriv et svar til: Diagonaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.