Fysik

Højdebestemmelse via frit fald

09. januar 2010 af Zaphbeebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den givne opgave er følgende:

En bold falder fra toppen af det skæve tårn i Pisa. Der ses bort fra luftmodstanden. bestem højden idet at det tager bolden 3.25 sekunder at falde fra toppen til jorden.

Er der nogle der kan hjælpe mig i gang med denne opgave ved at henvise mig til en korrekt formel? jeg prøvede at benytte en formel for konstant acceleration men det gav desværre ikke meget mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af mathon

faldformlen når begyndelseshastigheden vo = 0

        h = (1/2)·g·t2              

[h] = m
[g] = m/s
[t] = s


Skriv et svar til: Højdebestemmelse via frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.