Fysik

Acceleration part 2

09. januar 2010 af Desparda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her har jeg en figur der illustrer bevægelsen for et tog som jeg heller ikke er helt sikker på hvordan jeg skal beregne? (figuren er vedhæftet)


Figuren her(anden graf ) viser en (t,v)-graf for et togs bevægelse fra én station A til en anden station B.

b) Beregn afstanden og togets gennemsnitsfart mellem de to stationer.
når toget her accelerer og derefter decelerer skal der så overhovedet regnes acceleration med? er ikke helt sikker på hvilken formel der skal bruges her heller

Vedhæftet fil: anden graf.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af peter lind

Ja det skal du. I den første del (i de første 30 sekunder) skal du regne en bevægelse med konstant acceleration. I den næste del skal du regne med en konstant hastighed og i den sidste del skal du regne med en konstant negativ (da toget bremses) acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af MN-P (Slettet)

0<t<30

Konstant acc fra 0 til 12 m/s på 30 s ⇒ a=12/30 m/s2 =0,4 m/s2/120 m/s

s1=1/2a t2  ⇒ s=1/2*0,4*302 m

30<t<90

konstant hastighed v=12 m/s

s=v*t

s2=12*(90-30) m

90<t<120

desacceleration svarende til acc i de første 30 s derfor

s3=1/2*0,4*302 m

Når du har regnet de tre vejlængder ud og lagt dem sammen har du den samlede vejlængde stotel på 120 s

vm=stotal/120 m/s


Skriv et svar til: Acceleration part 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.