Matematik

Matematik

09. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg er ved at lave en matematik opgave, som jeg har svært ved at lave, men jeg vil gerne spørge Jer om I vil hjælpe mig med opgaven trin til trin. På forhånd tak.

Opgaven lyder:

Virksomheden X-Pe A/S startede 1. januar 1993. Omsætningen har i de første 12 år, virksomheden har eksisteret, vist en udvikling, der kan beskrives ved funktionen
R(x)= -0,04x4+0,5x2 , x∈ )0;12)

Hvor x angiver antal år efter virksomhedens start. Omsætningen R(x) opgøres i 100.000 kr.
 

a) Beskriv ved hjælp af monotoniforhold og ekstrema for R, hvorledes omsætningen i X-Pe A/S har udviklet sig siden starten i 1993.
 

b) I Hvilket år var omsætningen størst, hvor stor var denne omsætning?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2010 af MN-P (Slettet)

R(x)= -0,04x4+0,5x2  x∈ )0;12)

R(x)=x2(-0,04x2+0,5)

R(x) = = for x=0 og for 0=(-0,04x2+0,5) ⇒

0,5=0,04x2 ⇒ x2=12,5 ⇒ x=√12,5 ⇒ x≈3,5

Omsætningen har været 0 i midten af 1996

Max/min onsætning når R'(x)=0

find R' og find 0-punkter for denne


Svar #2
10. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Skal jeg gøre det med et graf program?


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.