Matematik

En af de svær . Please hjælp

09. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = ((1/x) * y) + 1 og grafen for f går gennem punktet P(1,4)

Bestem en forskrift for f

Hvis det er muligt at regne med lommeregner . vil jeg meget gerne have hjælp til hvordan jeg skal indsætte det ind i min lommeregner . jeg skal have træningen i det . 

Min lommeregner er TI-89 Titanium. 

På forhånd tak . 

Håber der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af mathon

    y = e-F(x)·∫eF(x)·g(x)dx

    y = eln(x)·∫e-ln(x)·dx , x>0

    y = x·∫(eln(x))-1dx

    y = x·∫(1/x)dx

    y = x·(ln(x)+C)

    4 = 1(ln(1)+C) = C

                                     y = x·ln(x) + 4x

.................................................................

kontrol:
    (y/x) = ln(x) + 4

    dy/dx = 1·ln(x) + x·x-1 + 4

    dy/dx = ln(x) + 1 + 4

    dy/dx = (ln(x) + 4) + 1

    dy/dx = (y/x) + 1

    dy/dx = (1/x)·y + 1


Skriv et svar til: En af de svær . Please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.