Matematik

Ligning

10. januar 2010 af rictor (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En far er 56, hans søn er 29. Har der været et tidspunkt, hvor faren var dobbelt så gammel, som sønnen - og i givet fald: hvor gamle var far og søn da? Løs opgaven ved at opstille en ligning og løse den.

Sådan lyder min opgave på, men jeg kan ikke komme frem til hverken en ligning eller svaret...

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af Argus (Slettet)

Sæt farens alder til x, og sønnes til y. Fra start betingelserne ved vi at x-y=56-29=27, eller x=27+y.

Vi vil nu se hvornår faren er dobbelt så gammel som sønnen, dvs x=2*y. Ved at sætte disse ligninger sammen, har vi 27+y=2y hvilket vil sige y=27. Sønnen var altså 27 da de var lige gamle. Fra første ligning findes farens alder som x=27+y=54.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2010 af keg (Slettet)

eller en anden version:

søns alder =x

fars alder =2x

så 2x-x=56-29

x=27


Svar #3
10. januar 2010 af rictor (Slettet)

 Tak for det.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.