Matematik

2 . gradspolynomium - opskriv en forskrift

10. januar 2010 af Sapphires (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder følgende:

Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.
Opskriv en forskrift for polynomiet.

Jeg er nået frem til at a=-1, nu er jeg bare i tvivl om hvordan jeg når frem til resten af forskriften? :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af NejTilSvampe

  Du kan gøre op til flere ting. du kan opstille 3 ligninger med 3 ubekendte, eller du kan benytte dig af nulreglen.

a(x-5)(x-9) = 0 giver dig en parabel med de omtalte rødder, så skal du bare bestemme a så grafen går gennem det bestemte punkt.

så løs ligningen:

4 = a(7-5)(7-9) og du får andengradsligningen i formen af y=a(x-b)(x-c) som du kan gange ud hvis det er det du ønsker.


Svar #2
10. januar 2010 af Sapphires (Slettet)

Tak for hjælpen... Jeg forstår godt, hvad du mener, men hvad bliver resultatet så i opgaven? :)


Skriv et svar til: 2 . gradspolynomium - opskriv en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.