Matematik

Blandede opgaver

11. januar 2010 af JustMyName (Slettet)

Opgave 1

a) 24% af 675 kr = 675 : 24 * 100 = er det rigtigt?

b) 199 kg 8 g : 9 = hvordan?

Opgave 2

Computerforhandler P.C. Ram indkøber til sin forretning

3 Pentrium-maskiner á 9995 kr.,

2 laserprintere á 2285 kr.,

12 joy-stick á 119 kr og

5 modem á 899 kr.

Hvad skal P.C.Ram betale uden moms?

P.c.Ram skal betale 25% i moms.

Hvad skal P.C.Ram betale med moms?

husk mellemregninger, på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2010 af NejTilSvampe

 a) 

24% = 0,24      så du siger bare 675*0,24 = 162

b) 

forstår ikke hvad du skriver...

opg. 2

læg talene sammen og læg så 25% til , dvs. gang med (1+0,25) = 1,25


Svar #2
11. januar 2010 af JustMyName (Slettet)

b) 199 kg 8 g : (divider)  med 9

opgave 2:

jeg skal lægge alle talene sammen, og gange med 0.25?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2010 af falk22 (Slettet)

a | 675/100... for at få 1%.. og derefter gange med 24, for at få 24% = 162.. (det samme NTS siger, men man skal kunne forstå dette for at kunne få noget ud af det NTS siger...)

b | jaaeh.. jeg forstår det heller ikke...

opgave 2

a | 9995*3 + 2*2285 + 12*119 + 5*899 =  40478.. dette  burde du kunne finde ud af...

b |... 2 muligheder i denne...

1 ]                             40478/100*125 = 50597,5

40478/100 for at få 1 procent... og så gange med 125.. for at få 125 procent :D...

2 ]                     40478*1,25 = 50597,5

40478 gange med 1,25 fordi 125% = 1,25 :D heldigvis gav det det samme resultat :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2010 af Rtrohde (Slettet)

Så kan jeg hjælpe med 1b ;)

199 kg og 8 g er = 19908 g

19908 : 9 = 2.212


Skriv et svar til: Blandede opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.