Matematik

funktioner + optimering

11. januar 2010 af mm :) (Slettet)

Jeg sidder med en opgave som kan ses her: http://i47.tinypic.com/2wfp920.jpg (billede af bogen)

Jeg skal gøre rede for hvordan de har fået den første ligning.. Jeg kan ikke se hvor de har fået 6 fra?

Og den næste ligning.. jeg kan se at de i stedet for y har anvendt pythagoras til at udtrykke y.. Er det rigtigt? Men hvad mener de med at jeg skal utrykke y ved x? skal jeg isolere y eller..? nogen der vil være sød og hjælpe med det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af NejTilSvampe

  O = (20-y)*0,3 + 0,4x

0,3*20 = 6  =>  O = 6 -0,3y + 0,4x

og ja de bruger pythagoras   y = √( x^2 - 12^2 )  og substituerer i O =>

O(x) = 6 - 0,3*√(x^2 - 144) + 0,4x


Skriv et svar til: funktioner + optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.