Fysik

Beregning af effektforbrug og nyttevirkning. HASTER MEGET!!!!

12. januar 2010 af JonasSlavensky (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at gennemskue nedenstående opgaver. Håber en klog pige/dreng kan give et hint!

En dyppekoger skal opvarme 649 ml vand fra 10 °C til kogepunktet. Det tager 6,0 minut. På elmåleren aflæses, at der derved forbruges en elektrisk energi på 84,2 Wh.

Sæt vands varmefylde til c = 4,186 kJ/(kg·K) og beregn herudfra

a) dyppekogerens effektforbrug, og

b) nyttevirkningen ved opvarmningen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

beregn
               • energiforbrug til opvarmning af vand
               • nytteeffekten, Pnytte

               • tilført energi
               • tilført effekt, P

               • nyttevirkning η = (Pnytte/P)·(100%)

              


Svar #2
12. januar 2010 af JonasSlavensky (Slettet)

Jamen er det energiforbrug til opvarmningen af vand ikke 84,2 Wh, som er nævnt i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af mathon

                 • energiforbrug til opvarmning af vand
                   E = m·c·ΔT = (0,649 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·(90 K) = 244504,26 J = 67,9179 Wh

                 • nytteeffekten
                   Pnytte = (67,9179 Wh)/(0,1 h) = 679,179 W

                 • tilført effekt
                   P = (84,2 Wh)/(0,1 h) = 842 W

                 • nyttevirkning
                    η = ((679,179 W)/(842 W))·(100%) = 80,7%
 

                


Svar #4
12. januar 2010 af JonasSlavensky (Slettet)

Hej Mathon.. Tusind tak for hjælpen.. Endte med at finde ud af det alligevel. Men tak for dine hjælp anyway :D


Skriv et svar til: Beregning af effektforbrug og nyttevirkning. HASTER MEGET!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.