Matematik

Nem brøkdel :)

12. januar 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvorn beregner man 24'hele og 3 ottende del - minus- 4-hele og 5 sjette-del ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

http://www.matema10k.dk/index.php?id=532


Svar #2
12. januar 2010 af BrainChild (Slettet)

Fandt ikk det jeg leder efter.. ka du selv forklar det

24    3     _     4    5

       8                     6


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af ErlaH (Slettet)

Find først fællesnævner. Læg derefter de hele tal sammen, og brøkerne sammen. Forkort så brøken, hvis muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2010 af MN-P (Slettet)

24'hele og 3 ottende del - minus- 4-hele og 5 sjette-del ?

24 3/8 - 4 5/6 =                    fællesnævner 24 forlænger med 3 og med 4

24 3*3/8*3 - 4 5*4/6*4 =

24 9/24 - 4 20/24 =              Da 20 ikke kan trækkes fra 9 deles en af de hele i 24/24

23 (24+9)/24 - 4 20/24 =

23-4 (33-20)/24 =

19 13/24


Svar #5
16. januar 2010 af BrainChild (Slettet)

svær---


Skriv et svar til: Nem brøkdel :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.