Matematik

Angiv f ' (x) - kontrollêr om jeg har lavet rigtigt plz

13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

Jeg skal angive f ' (x) - jeg har lavet dem , er der ikke en der vil kigge dem igennem og se om jeg har lavet dem rigtige ?

f1(x) = ex - e2x    = ex - 2e2x

f2(x) = 2ex - xe2   = 2ex - e2

f3(x) = x3 * e-2x   = 3x2 * e-2 + x3 * ( -2e-2x)

f4(x) = 3x - 5x      = 3x * ln3 - 5x * ln5

f5(x) = e3x    = 3e3x

f6(x) = 5x * e-x    = 5x * ln5 * e-x - (5x * e-x )

f7(x) = e2x / ex    = f(x) = ex     f ' (x) = ex

f8(x) = ex - 1 / ex    =  f(x) = ex / ex    -1 / ex = 1 - e-x    = f ' (x) = e-x


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

 Du kan bruge www.wolframalpha.com som kontrol.

Hvis du fx vil have differentieret funktionen x^2 skriver du: diff(x^2,x)

,x angiver, at det er x, der skal differentieres i forhold til. e^x skrives i øvrigt som exp(x)


Svar #2
13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at bruge hjemmesiden, kan du se om jeg har lavet rigtigt ,s ? det ville være godt.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Det gider jeg ikke. =) Du kan bruge kommandoen jeg skrev før og sætte din funktion ind i stedet for x^2 og vupti, du har resultatet. 


Svar #4
13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

men kan ikk finde rundt i hjemmesiden ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

3. Du har glemt et x i dine beregninger..

8. f(x)=ex-1/ex=ex-e-x => f'(x)=ex+e-x=ex+1/ex

Men ellers ser det rigtigt ud.


Svar #6
13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

tusind tak : )  hvor siger du jeg har glemt et x ? hm


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

3x2*e-2x+x3*(-2e-2x)

I øvrigt ville det være pænt, hvis du lige ville forkorte den engang, så vi ikke skulle se på den grimme parentes. :)


Svar #8
13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

hehe. ved ikke hvordan jeg skal forkorte den til mindre ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

3x2*e-2x-x3*2e-2x

Det slår mig jo lidt, for du har lavet præcist den omskrivning i 6'eren.. Har du glemt, hvad du selv har lavet og hvorfor, du har gjort, som du har?


Svar #10
13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

ja, men jeg er lidt forvirret lige nu, fordi jeg har to andre afleveringer til i morgen også ,s så det hele kører bare rundt i mit hoved


Skriv et svar til: Angiv f ' (x) - kontrollêr om jeg har lavet rigtigt plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.