Matematik

Matematik. Haster?

14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Tv2 Nords områder dækker 6000 km2.

Danmark har et areal på ca. 43 000 km2 og en befolkning på ca. 5,4 mio. indbyggere.

Hvor stor en del udgør Tv2 nords område af danmarks areal ?

er det iikke= 6000/5,4 mio*100 = 0,11 %

I TV2 nords område er der en befolkning på ca. 496000 indbyggere.

Hvor mange procent udgør befolkningen i Tv2/Nords område af Danmarks befolkning?

er det ikke= 496000/5,4 mio*100 = 9,18 afrunder til 9,2 %

Beskriv, hvad de to foregående beregninger kan fortælle om det område Tv2 nord dækker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Isomorphician

((6000 km2)/(43000 km2))*100 % = 13,95 %


Svar #2
14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Er alt det andet ellers rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2010 af Xesis (Slettet)

Jep


Svar #4
14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Jamen jeg skal jo også beskrive hvad de to foregående beregninger kan fortælle om det område, TV2/nord dækker?

Hvad kan jeg skrive der?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2010 af Isomorphician

Efter arealet burde der bo 13,95 % af Danmarks befolkning i Nordjylland.

Gør der det?


Svar #6
14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Det gør da vel. Gør der ikke, hvordan skulle jeg vide det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2010 af Isomorphician

Du har lige udregnet det i din opgave.


Svar #8
14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Altså arelaet af det TV2 nord dækker er 6000 km2.

også skal jeg finde hvor stor en del udgør tv2/NORDS område af Danmarks areal?

Og det har du lige hjulpet mig med= 6000/43000= 13,95 %

så har jeg lavet opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2010 af Isomorphician

Og Nordjyllands befolkning er 9,21 % af Danmarks samlede befolkning.


Svar #10
14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Også står det hvor mange procent udgør befolkningen i Tv2/nords område af Danmarks befolkning .. og der har jeg så skrevet 9,21 %

Passer det ikke. Men jeg kan ikke finde ud af den sidste opgave. Vil du ikke hjælpe mig med den?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2010 af Isomorphician

Det viser bare at Nordjylland ikke underbefolket i forhold til andre områder af Danmark.

Hvis Danmark var jævnt befolket over hele landets areal ville der bo 13,95 % af befolkningen i Nordjylland.


Skriv et svar til: Matematik. Haster?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.