Fysik

beregn bølgernes periode og fart

14. januar 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle bestemte vandbølger har en frekvens på 20 Hz og en bølgelængde på 4,0 cm.

beregn bølgernes periode og fart ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. januar 2010 af Argus (Slettet)

To nemme formler:

v=f*λ

T=1/f


Svar #2
14. januar 2010 af MikkelN (Slettet)

mange tak blev are lidt forvirret


Svar #3
14. januar 2010 af MikkelN (Slettet)

har et spørgsmål mere , hvis det er iorden ?

Bølgelængderne for violet lys ligger mellem ca. 380nm og 470nm. Lys bevæger sig med farten 3,00*10^8 m/s.

Beregn de tilhørende frekvenser


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2010 af Argus (Slettet)

Samme formel som før.

c=f*λ -> f=c/λ

hvor c er lysets hastighed.


Svar #5
14. januar 2010 af MikkelN (Slettet)

jeg skal først finde f før jeg kan bruge den formel ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2010 af Argus (Slettet)

Du kender lysets hastighed (c) og får opgivet dens bølgelængder (λ). Sæt ind i f=c/λ for at finde frekvenserne.


Skriv et svar til: beregn bølgernes periode og fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.