Matematik

trigonomeriske ligninger

15. januar 2010 af jabas (Slettet)

Hvordan kan man løse en opgave der er sådan, har udregnings måder indskrevet på papiret, men det passer bare ikke lige med den opgave jeg har her, derfor jeg lidt i tvivl:S..

Cos (x) + sin(2x) = 0

på forhånd tak...


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2010 af Niels4 (Slettet)

Cos(90) + Sin(180) = 0

Tegn en enhedscirkel hvis du er i tvivl.

http://www.lektier.org/images/b/b9/Formel-enhedscirkel.png

bare lige den første på google :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2010 af NejTilSvampe

 cos(90) = 0

sin(0) = 0

sin(180-x) = sin(x)

så sin(180-0) = 0 

så en løsning kunne være x = 90o og af samme logik kan x=-90o  eller x=270o


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2010 af mathon

                    cos(x) + sin(2x) = 0

                    cos(x) + 2sin(x)·cos(x) = 0

                    cos(x)·(1 + 2sin(x)) = 0

cos(x) = 0 for x = (π/2) + p·π, p∈Z

1 + 2sin(x) = 0 for x = (7π/6) + p·2π  ∨  x = (11π/6) + p·2π

samlet løsning
                      x =    (π/2) + p·π
                               (7π/6) + p·2π         p∈Z
                               (11π/6) + p·2π

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2010 af Perolle (Slettet)

yes...


Svar #5
15. januar 2010 af jabas (Slettet)

Tak for jeres svar, men svar #1 og #2 er ikke helt til at forstå, lidt forvirrende, men godt råd det med at tegne enhedscirklen, det siger vores lærer også altid.

Jeg forstår udmærket #3, det var præcist sådan vi også vedtog andre opgaver i klassen, men nu sidder jeg og spekulere den samlet løsning. Nu er opgaven jo også direkte fra bogen af, så man kan nemlige se på facitlisten og vide om man har regnet rigtigt, og i bogen står løsningen således:

                                         x = 1,6708 +2*π*n    ∨     x = 3,6652 + 2* π* n

Og jeg tror vi anvender n som p måske, eller ....?, som svarer til at være et helttal.


Skriv et svar til: trigonomeriske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.